+358 45 137 9338 
tuotetta 0,00 €
0
tuotetta 0,00 €
0

OSTIN JUURI KAMADO BONON?

Ennen KAMADO BONO:n kokoamista ja ensimmäistä käyttöä, tutustus huolellisesti alla oleviin suosituksiin.
Tämä ohjeistus auttaa sinua turvallisesti käyttämään KAMADO BONO-grilliä.
Lue huolellisesti ohjeistukset ja noudata turvallisuussuosituksia!
ÄLÄ KOSKETA, SIIRRÄ tai NOSTA kuumaa grilliä, jossa on palavat hiilet sisällä tai milloin grilli ei ole jäähtynyt tarpeeksi.
Metalliset osat voivat kuumetessaan aiheuttaa vakavia palovammoja, joten huomioi tämä aina käsiteltäessä grillin metalliosia, teräsritilöitä ja ilmaventtiilejä.
Huomioi tulipalon mahdollisuus aina kun poltat hiiliä, käytät tulitikkuja tai muita sytytysvälineitä

KAIKESSA KUUMUUTTA VAATIVISSA RUOANLAITTOMENETELMISSÄ TULEE HUOMIOIDA TURVALLISUUS.

Kun grillataan ruokaa, muista että grilli, paistoritilät ja -parilat sekä hiilet ovat kuumia.
Grilliä tulee kuljettaa, siirtää tai nostaa varovasti, koska keraaminen rakenne tekee siitä painavan. Jos haluat siirtää, nostaa tai kuljettaa grilliä, ota huomioon, että metalliset sekä liikkuvat osat voivat aiheuttaa vammoja.
ÄLÄ KOSKAAN aseta grilliä puiselle tai muulle herkästi syttyvälle alustalle. Kun grilli on käytössä, grillin pohjan keramiikka osat kuumentuvat voimakkaasti ja voivat aiheuttaa kosketuksessa olevien kohteiden syttymisen. Käytä grilliä erillään palavasta materiaalista.
Älä koskaan nojaa grilliin tai sen erilliseen osiin (esim. sivupöydät). Älä anna lasten leikkiä lähellä palavaa tai kuumaa grilliä. Tarkista säännöllisesti, että kaikki kiinnitystarvikkeet, pultit ja ruuvit, ovat kiristetty eivätkä ole löystyneet.
KAMADO BONO:n metallivanteet on suunniteltu pitävän rakenteen kasassa. Tämän vuoksi on tärkeää, että kaikki liitokset ovat kiristetty tarpeeksi. On erittäin tärkeä tarkastaa näiden liitosten kireys muutamien ensimmäisten grillausten jälkeen. Älä kuitenkaan ylikiristä metallivanteita liian kireälle, koska se voi aiheuttaa grillin rungon halkeamisen. Myöhemmin kiinnitysten tarkastusten määräksi suositellaan vähintään muutamaa kertaa vuodessa.

LASKE AINA KANSI KUN GRILLAAT.

Tulet yllättymään kuinka helppoa on grillata pihviä 330°C asteen lämmössä – sinun tarvitsee vain laskea grillin kansi. KAMADO BONO tekee kaiken työn puolestasi. Kannen tulee olla huolellisesti suljettu ruokaa tehdessä. Kun tarkastat tai vaihdat grillauksia, yritä sulkea grillin kansi mahdollisimman nopeasti, jotta säilytät saavutetun ja haluamasi grillaus lämpötilan. ”If you are looking, you are not cooking!” Voit säätää grillin lämpötilaa ilmaventtiilejä käyttämällä kannen avausten jälkeen tarvittaessa. Kun kansi on auki, liekit kasvavat grillin sisällä hapen saannin lisääntyessä ja grillauslämpötila nousee tämän takia suuremmaksi. Muista myös, että avotulta ei saa jättää vartioimatta ja mikäli haluat avata kuuman grillin kannen, tee se varovasti, estääksesi mahdollinen tulen leimahdus.
Älä avaa kantta äkkinäisellä ja nopealla liikkeellä. Jos sinun tarvitsee avata kuuman grillin kansi (kun lämpötila on korkeampi kuin 200°C), nosta kantta varovasti hieman useita kertoja, jotta ulkopuolelta tuleva ilma siirtyy grillin sisään hitaasti. Ilman hidas pääsy grilliin vähentää liekin leimahduksen mahdollisuutta, joka voi pahimmillaan aiheuttaa käsien tai kasvojen palovammoja. Älä anna lapsien koskea tai avata kuumaa grilliä ilman aikuisen valvontaa.

TÄRKEÄÄ!

Kun grilli ei ole käytössä, sulje ylä- ja alaventtiili. On tärkeää pitää grilli kosteudelta ja sateelta suojassa. Asete grillin mukana tuleva vedenpitävä suojahuppu grillin päälle ja säilytä metalliset ja keraamiset tarvikkeet grillin sisällä tai jossain muussa kuivassa paikassa.

ÄLÄ KÄYTÄ SYTYTYSNESTEITÄ GRILLIN SYTYTYKSEEN.

Sytytysnesteet voivat imeytyä KAMADO BONO:n keraamisiin pintoihin ja kemialliset aineet voivat aiheuttaa grillattavalle ruoalle maku- ja hajuhaittoja pitkiksi ajoiksi. Käytä hajuttomia ja kuivia sytytysvälineitä tai -paloja grillin sytytykseen. Tämä on nopein ja turvallisin tapa saavuttaa haluttu grillauslämpötila ilman että grillin sisäosat ja valmistettava ruoka altistuvat kemiallisille aineille.

KAMADO BONON SYTYTYS

Käytä hajusteettomia ja kuivia sytytysvälineitä grillin sytytykseen. Grillattu ruoka saa luonnollisista hiilistä sen ainutlaatuisen maun, joten sitä ei kannata pilata käyttämällä kemiallisia aineita grillin sytytykseen.
Älä grillaa korkeita lämpötiloja vaativia ruokia, esim. pizzoja, käyttäessäsi grilliä ensimmäisiä kertoja.
Liian isot liekit voivat vaurioittaa grillin tiivisteitä, joten käytä ensimmäisinä grillauskertoina miedompia lämpötiloja. Ensimmäisten grillauskertojen lämpötilaksi suositellaan alle 177°C, jotta grilliin asetetut tiivisteet asettuvat parhaalla mahdollisella tavalla kanteen ja runkoon. Mikäli tiivisteet ovat vaurioituneet, vaihda tiivisteet itseliimautuviin, korkeisiin lämpötiloihin sopiviin tiivisteisiin, joita on saatavilla maahantuojalta.

KÄYTÄ AINA LÄMPÖÄ ERISTÄVIÄ KÄSINEITÄ.

Suojaa kätesi palovammoilta, kun joudut koskemaan kuumiin pintoihin tai ritilöihin. Muista, että kuumia osia ei tule asettaa palavien ja huonosti lämpöä kestävien materiaalien päälle.
Säilytä hiilet kuivassa.
Kostea hiili palaa huonommin ja sen sytyttäminen vaatii enemmän vaivaa. Edellisestä grillauksesta palamatta jääneet hiilet on mahdollista uudelleen käyttää. Grillin sisälle jääneiden hiilien käytössä tulee huomioida, että varsinkin sateiden jälkeen hiilet voivat olla kosteita. Mikäli näin on tapahtunut, lisää kuivia hiiliä kosteiden päälle tulipesään ja sekoita hiilet keskenään. Tämä nopeuttaa hiilien syttymistä ja mahdollistaa hiilten syttymisen tasaisesti.

SUOJAA KAMADO BONO KOSTEUDELTA JA SATEELTA.

Pidä grilli pois sateesta; yritä suojata varsinkin grillin sisäosia vedeltä. Kun grilliä ei käytetä, suojaa grilli mukana tulevalla suojahupulla. Voit käyttää grilliä vesi- tai lumisateessa, mutta huomioi, että sisäosat tulee pyrkiä suojaamaan ulkopuolelta tulevalta kosteudelta. Kylmissä olosuhteissa sisään jäänyt vesi voi jäätyä ja aiheuttaa keramiikkaan halkeamia. Tämän vuoksi älä käytä vettä grillin sisäosien puhdistukseen.

KAMADO BONOA VOI KÄYTTÄÄ YMPÄRI VUODEN

KAMADO BONO on tehty hyödyntämällä kehittyneintä modernia teknologiaa. Tämän vuoksi KAMADO BONO kestää korkeita lämpötila vaihteluja ja säilyttää halutun grillaus lämpötilan huolimatta siitä minkälainen säätila vallitsee grillaushetkellä. Voit nauttia grillatusta ruoasta niin talvella kuin kesällä. Voit valmistaa mehukkaan pihvin keskellä paukkuvia pakkasia tai savustaa juustoja lumen leijaillessa maahan. Huomioi kuitenkin, että käytön jälkeen on hyvä varmistaa grilli suojaus, jotta grillin sisään ei pääse kosteutta, vettä tai lunta. Jos KAMADO BONO:n sisälle on päässyt vettä tai kosteutta, pyyhi kosteus pois kuivalla liinalla ja sytytä pieni määrä hiiliä, jotta saat sisälämpötilan nostettua hitaasti 170–175°C asteen tasolle ja sisätilat kuivatettua.

JOS ET KÄYTÄ GRILLIÄ, VALMISTELE SE OIKEIN PITEMPÄÄN VARASTOINTIIN.

Puhdista rasvat ja ruoantähteet ritilöistä ja poista tuhkat tulipesästä. Varmista, että kaikki grillin osat ovat puhtaat ja kuivat. Älä unohda puhdistaa venttiilejä ja tulipesän valurautaritilää.
Jos et aio käyttää grilliä pitkään aikaan, esim. talvella, suojaa se suojahupulla ja tarkasta ajoittain, ettei kosteutta ole muodostunut grillin sisälle. Säilytä bambupuusta valmistetut sivupöydät kuivassa paikassa estääksesi niihin muodostumasta hometta. Kun haluat käyttää grilliä esim. talvivarastoinnin jälkeen, on suositeltavaa sytyttää pieni määrä hiiliä aluksi ja lämmittää grilliä hitaasti 170 – 175 °C asteeseen kosteuden ja mahdollisten ruoantähteiden poistamiseksi.

KAMADO BONO RAKASTAA LUONNOLLISTA PUUHIILTÄ.

Jos käytät puuhiilen palasia, grillisi säilyttää parhaiten halutun sisälämpötilan halutussa valmistusmenetelmässä. Käytä aina parasta mahdollista puuhiiltä ja savustuspaloja. Osa hiilistä ja briketeistä valmistetaan käyttämällä puunjalostuksesta muodostuvaa jätettä, kemiallisia aineita, öljyvalmisteita ja muita materiaaleja, jotka eivät ole soveltuvia ruoan valmistukseen. Tämän tyyppiset hiilet ja briketit jättävät yleensä paljon tuhkaa, joka vaikeuttaa ilmanvirtausta tulipesässä ja kemialliset lisäaineet aiheuttavat makuhaittoja valmistettavaan ruokaan. Huonolaatuisten hiilien käyttö tekee lämpötilan tasaisesta säilyttämisestä haastavaa varsinkin pitkäkestoisimmissa valmistusmenetelmissä, esim. savustuksessa.

ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ VETTÄ SAMMUTTAAKSESI TULEN GRILLISSÄ.

Grillauksen jälkeen sulje ylä- ja alaventtiilit. Tämä tukahduttaa liekin ja jäljelle jäävä hiili voidaan käyttää uudelleen seuraavalla kerralla.

ÄLÄ KÄYTÄ VETTÄ GRILLIN SISÄOSIEN PUHDISTAMISEEN.

KAMADO BONO-grilli on suunniteltu itsepuhdistuvaksi. Jos puhdistat grillin vedellä, sen huokoiset materiaalit imevät veden sisäänsä. Ruoanvalmistuksen jälkeen sulje kansi ja molemmat ilmaventtiilit. Ruoantähteet ja karstat palavat pois ja hiiltyvät. Ennen seuraava grillausta, puhdista grilliritilät harjalla ja tarvittaessa ritilöiden puhdistukseen suunnitellulla puhdistusaineella. Älä käytä puhdistusainetta grillin keraamisiin osiin.

ÄLÄ SIIRTELE TAI VAIHDA PALAVIA HIILIÄ KÄSIN

Tuli KAMADO BONO:ssa palaa tehokkaasti ilman ylimääräistä apua. Grilli on suunniteltu siten, että kun se on kerran sytytetty, kaikki hiilet tulevat syttymään helposti. Tämän takia palovammojen ehkäisemisen takia ei hiiliä kannata siirrellä käsin grillissä, vaan käytä mukana tulevaa tuhkakaavinta. KAMADO BONO:n tulipesän ritilä on suunniteltu siten, että ilma pystyy kiertämään helposti tulipesässä ja halutun lämpötilan säätäminen ja säilyttäminen on helppoa myös pitkiä aikoja.

TARKASTA SÄÄNNÖLLISESTI PULTTIEN KIRISTYS.

KAMADO BONO:n kannen ja rungon metallirenkaat yhdessä jousien kanssa ylläpitävät tulipesän tiiveyden; tämän takia on tärkeä varmistaa, että kaikki kiinnitykset ovat asianmukaisesti kiristetty. KAMADO BONO:n kokoamisvaiheessa on hyvä ennen ensimmäistä käyttöä tarkastaa kaikki kiinnitykset ja muutamien ensimmäisten käyttökertojen jälkeen tarkastaa uudelleen. Yleisesti on suotavaa tarkastaa kiinnitykset grillistä muutaman kerran vuodessa.

VARMISTA POHJAVENTTIILIN ASENNUS JA KÄYTTÖASENTO GRILLISSÄ.

Jos pohjassa oleva ilmansäätöventtiili ja suojaverkko (kipinäsuoja) on irrotettu ja haluat asentaa sen takaisin; ensimmäiseksi aseta suojaverkko kahdelle vasemmalla sijaitsevalle uralle. Tämän jälkeen aseta kiinteä ilmansäätöventtiili suojaverkon päälle (ei verkon taakse), ja liuta venttiilit paikoilleen. Tuhkan poistamiseksi grillistä, työnnä ilmansäätöventtiili ja kipinäsuojain oikeaan reunaan. Ilmansäätöventtiileitä ei ole tarvetta poistaa kokonaan paikoiltaan tuhkien poistamisen ajaksi. Kun käytät grilliä, tulisi kipinäsuojain asettaa aina oikeaan reunaan. Kipinäsuojan tarkoitus on estää mahdollisten kipinöiden ulostulo tulipesästä käytön aikana ja ilmansäätöventtiilillä säädetään lämpötilaa halutuksi. Teräväreunaiset metalliset osat voivat aiheuttaa haavoja, joten muista varoa näitä grilliä käytettäessä. Älä koske metallisiin osiin, kun grilli on kuuma palovammojen välttämiseksi.

MUISTA AINA TULIPALOVAARA!

Avotuli voi olla vaarallinen ihmisille ja ympäristölle. Noudata paloturvallisuusvaatimuksissa ja -ohjeissa annettuja minimietäisyyksiä rakenteisiin ja palaviin materiaaleihin. Älä jätä palavaa ja avointa grilliä ilman valvontaa. Grilliä käytettäessä, tulipesän ilmaluukusta putoava kuuma tuhka ja kipinät voivat aiheuttaa tulipalovaaran. Käytä grilliä turvallisen etäisyyden päässä palavasta materiaalista, kuten kuivat lehdet, puiset rakenteet, yms. Kun käytät grilliä luonnossa esim. picnicillä, valitse paikka siten, ettei käyttö aiheuta tulipalovaaraa. Varsinkin maastopalovaroitusten aikana käytä grilliä äärimmäisellä varovaisuudella. Älä siirrä kuumaa grilliä. Älä koskaan anna lasten leikkiä lähellä palavaa tai kuumaa grilliä.
kun valmistat ruokaa, älä jätä avointa grilliä valvomatta, varsinkin tuulisella säällä.
Kova tuuli kasvattaa tulipalon riskiä, kun tuulen puuskat voivat lennättää tuhkaa ja hehkuvaa materiaalia grillistä. Tästä voi aiheutua tulipalo tai vahinkoja niin ihmisille kuin rakenteille. Yllä mainittujen syiden takia, tulee grilliä käyttää kovalla tuulella erittäin varoen ja varmistua valvonnasta.

KAMADO BONO KÄYTTÖ SISÄTILOISSA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

Grilli on suunniteltu ainoastaan ulkokäyttöön, alueille, joissa on asianmukainen ilmankierto ja sijaitsevat kauempana rakenteista. Älä käytä grilliä suljetussa tilassa tai ajoneuvojen sisällä. Grillin sytyttäminen ja käyttö on kiellettyä alueilla, joissa varastoidaan tai säilytetään herkästi syttyvää materiaalia.
Käytön jälkeen, sulje aina molemmat venttiilit. Tällä tavalla katkaiset ilmankierron ja palamiseen tarvittavan hapen saannin ja saat KAMADO BONO sammumaan ja jäähtymään. Voit käyttää palamatta jääneet hiilet seuraavalla kerralla.

MUIDEN KUIN KAMADO BONO VARAOSIEN KÄYTTÖ JA OSIEN MODIFIOINTI ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

käyttäjä on velvollinen käyttämään grilliä vastuullisesti ja turvaohjeita noudattaen.
Osien irrotus tai muunnos voi aiheuttaa vaurion tai vamman ja näissä tapauksissa grillille asetettu takuu ei ole voimassa.
KAMADO BONO on erittäin turvallinen grilli, kun sitä käytetään sille määritettyyn tarkoitukseen turvallisuusohjeita noudattaen. Näitä ohjeita noudattamalla nautit KAMADO BONO:sta pitkän ajan.